WAAR-ARTig is een samenvoeging van de eerste twee letters van mijn voor-en achternaam namelijk RAchel WAhlen. Het woord ARTig geeft aan dat ik niet pretendeer kunst te maken maar zeker wél dat mijn cursisten kunstig bezig zijn. Daarom staat er in het logo van WAAR-ARTig:

Daar is geen kunst aan!

Over mezelf:

Ik heb de lerarenopleiding Tekenen én Handvaardigheid gevolgd aan de HKLS in Sttard. Ik geef al meer dan 14 jaar de creatieve vakken aan het Praktijkonderwijs in Maastricht, daarvoor twee jaar aan het VMBO in Deurne en nog eens twee jaar handvaardigheid aan het Leeuwenborgh in Maastricht. Tevens mocht ik aan deze scholen ook Hout-en Metaalbewerking, Textiele Werkvormen en Technisch Tekenen geven. Ik ben dus in veel markten thuis.

Ik heb een heerlijke baan waarin ik drie dagen per week mijn leerlingen mag uitdagen hun creativiteit te uiten in een werkstuk. Soms gaat het niet eens om  het werkstuk zelf, maar om iemand over te halen iets te doen waarvan hijzelf nooit gedacht had ook maar iets in die richting te kunnen. Ik hoor vaak “dat kan ik niet” of ”ik ben niet zo creatief” het is mijn taak en uitdaging om die patronen te doorbreken en er zelfwaardering en  zelfvertrouwen ervoor  in de plaats te zetten.

 

Daarom ook mijn motto;

Iedereen is creatief, daar is geen kunst aan!

Tijdens de leuke cursussen en workshops mijn atelier WAAR-ARTig leert iedereen zich creatief te uiten. Of het nu met beeldhouwen, boetseren of één van de vele andere creatieve thema’s is. Je leert diverse technieken en omgaan met verschillende materialen. Je keert na elke les of workshop naar huis met een uniek, zelfgemaakt werkstuk. DAAR IS GEEN KUNST AAN!

 

Voor wie is WAAR-ARTig bedoeld?

De cusussen en workshops zijn bedoeld voor mensen, die……………….

Creatief zijn.

Niet weten hoe te beginnen en met wat…….

Nog nooit met hun handen gewerkt hebben.

Al creatief bezig zijn, maar eens wat anders willen.

Gewoon een ochtend, middag of avond lekker bezig willen zijn.

Jong en oud, ervaren of onervaren, twee linker -of rechterhanden bij WAAR-ARTig kan iedereen een mooi werkstuk maken.

Daar is geen kunst aan!